אודות הקורס
כתיבת רומן מתחילה עם דמויות. דמויות שלא מניחות לנו. דמויות שתובעות מאיתנו לספר את הסיפור שלהן. ובלי שנשים לב הדמויות האלה נהפכות למשפחה החדשה שלנו. אנחנו מתעוררים איתן, מבלים איתן את היום ונרדמים איתן. פעם בשבוע אנחנו הולכים איתן לסדנת כתיבה, מציגים אותן על שלל מופעיהן ומעלליהן, ומשכללים אותן. אבל בשאר ימות השבוע הדמויות ואנחנו ספונים יחד בבדידות בפינת העבודה שלנו. ובבדידות מרצון הזאת נכתב הרומן.
במסגרת הסדנה נתמודד עם שאלות מרכזיות בכתיבת רומן. בין השאר, נעמוד על הקשרים ההדוקים שבין הדמויות, העלילה והרקע, נתייחס למבנה, לפערים ולסודות בטקסט, לשאלות של מקום וזמן, ולדרכי העיצוב של הטקסט הספרותי וליטוש הקול האישי.
זוהי סדנה מתקדמת, אך מיועדת לכל מי שחולם לכתוב רומן או נמצא כבר בעיצומה של הכתיבה ונזקק למשוב, לליווי צמוד ולעצות עריכה.
תהליך העבודה:
בכל מפגש ייערך דיון על היבול השבועי של ארבעה כותבים.ות. כמו כן יינתנו הערות עריכה בגוף הטקסט. שאלות שנתמודד איתן במהלך הסדנה:
- סוגי המספרים
- נקודות מבט
- פתיחות וסיומים
- דרכי העלילה
- מאפייני דמויות
- דיאלוג ומונולוג פנימי
- חשיבותו של הרקע
- פתיחת פערים
- הזמן במציאות הסיפורית
- לשון פיגורטיבית
על המרצה
אילנה ברנשטיין היא סופרת ועורכת, פרסמה עד כה 14 ספרים, זוכת פרס ראש הממשלה לשנת 2012 וזוכת פרס ספיר לספרות לשנת 2019 על ספרה: "מחר ניסע ללונה פארק "(כנרת־זמורה־דביר, 2018). בין ספריה: "חלום עולם הפוך" שיצא לאור לאחרונה (כנרת־זמורה־דביר 2024), "חמתו של תמוז" (כנרת־זמורה־דביר, 2022), "ימי ראשית" (בבל, 2016), "העיר המזרחית" (ידיעות ספרים, 2013), "בקשתה האחרונה" (כתר, 2011), "עכשיו זה כתוב" (בבל, 2008), "שארה כסותה עונתה" (עם עובד 1991).
במרוצת השנים ערכה ברנשטיין עשרות ספרי מקור, פרסמה רשימות ביקורת ב"הארץ", ולימדה במסגרות שונות ביניהן אוניברסיטת בן גוריון, האוניברסיטה העברית, שנקר, בצלאל.